
MALZEMELER
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Pilav tencerenize yağlarınızı koyup tereyağ eriyene kadar bekleyin.
- Üzerine arpa şehriyenizi ekleyip bir kaç dakika kavurun. Fazla kavurup şehriyeleri yakmamaya dikkat edin.
- Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
- Sıcak suyunuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup bir 10 – 15 dakika pilavınızın demlenmesini bekleyin.
- Karıştırarak servis yapın.
Benzer Yazılar ;
Büryan Pilavı
18/07/2013 - 0 CommentMakarna Salatası
24/06/2013 - 0 CommentMengen Pilavı
26/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Makarna
21/03/2013 - 0 CommentMantarlı Penne Bolonez
13/01/2013 - 0 CommentKelebek Makarna (Yoğurtlu)
23/12/2012 - 0 CommentÖzbek Pilavı
06/12/2012 - 0 CommentSosisli Makarna
02/12/2012 - 0 CommentKuskus Makarna Salatası
08/11/2012 - 0 CommentFırında Peynirli Makarna
08/11/2012 - 0 CommentMantarlı Bulgur Pilavı
08/11/2012 - 0 CommentSarmısaklı-Domatesli Pilav
08/11/2012 - 0 CommentBulgur Pilavı
05/11/2012 - 0 CommentFırında Beşamel Soslu Makarna
29/10/2012 - 0 CommentPeynirli Kavrulmuş Makarna
14/09/2012 - 0 CommentBolonez Soslu Spagetti Makarna
26/08/2012 - 0 CommentFırında Makarna
26/08/2012 - 0 CommentPilav
25/08/2012 - 0 CommentDomatesli Labne Makarna
23/06/2015 - 0 CommentPeynirli Makarna
21/05/2015 - 0 CommentKıymalı Lazanya
31/07/2013 - 0 CommentMakarna Böreği
23/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder