MALZEMELER      
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
     YAPILIŞI     
  • Pilav tencerenize yağlarınızı koyup tereyağ eriyene kadar bekleyin.
  • Üzerine arpa şehriyenizi ekleyip bir kaç dakika kavurun. Fazla kavurup şehriyeleri yakmamaya dikkat edin.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Sıcak suyunuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup bir 10 – 15 dakika pilavınızın demlenmesini bekleyin.
  • Karıştırarak servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz