MALZEMELER
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Pilav tencerenize yağlarınızı koyup tereyağ eriyene kadar bekleyin.
- Üzerine arpa şehriyenizi ekleyip bir kaç dakika kavurun. Fazla kavurup şehriyeleri yakmamaya dikkat edin.
- Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
- Sıcak suyunuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup bir 10 – 15 dakika pilavınızın demlenmesini bekleyin.
- Karıştırarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder