MALZEMELER
- 2 su bardağı un (220 gr)
- 1 paket kabartma tozu (10 gr)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı tereyağı (100 gr)
- Yarım su bardağı ayran (Süt ya da su kullanılabilir)
YAPILIŞI
- Unu derin bir yoğurma kabına alın, kabartma tozu, şeker ve tuz ekleyerek karıştırın.
- Üzerine küp küp doğradığınız tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla tereyağını ve unu kum gibi oluncaya kadar yoğurun. (tereyağını elinizin sıcağı ile eritmeden bu işlemi yapın.)
- Sonunda küçük topaklar halinde bir hamur ortaya çıktığında yarım su bardağı ayranı hamura ilave edin.
- Hamuru elinizle hızlıca karıştırıp hafifçe unladığınız tezgaha alın. Hamurun sağından ve solundan sıkıştırarak ortada toplayın.
- Yine hızlıca 5-6 kez yoğurup unladığınız tezgahta merdane yardımıyla 2-3 cm kalınlığında açın.
- İnce ağızlı bir bardak ya da çember bir kurabiye kalıbı yardımıyla daireler kesip fırın tepsisine alın.
- 220 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!
,+Biscuit+(Tereya%C4%9Fl%C4%B1+%C3%87%C3%B6rek)+Tarifi,+Biscuit+(Tereya%C4%9Fl%C4%B1+%C3%87%C3%B6rek)+Nas%C4%B1l+Yap%C4%B1l%C4%B1r,+Hamur+%C4%B0%C5%9Fleri,.jpg)
0 yorum:
Yorum Gönder