Malzemeler ;
  • 150 gr.yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı hindistancevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı koyu kakao
  • Aldığı kadar un (1 su bardağı kadar)
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal rendesi
  • 1 kabartma tozu
  • Üzeri için fındık
Şerbeti ;
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 halka limon
Yapılışı ;
  • Hamur malzemelerinizle yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın,buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Şerbetinizi hazırlayın ve ılıtın.
  • Dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ,elinizle yuvarlayın ve çok hafif yağlanmış tepsiye dizin.Her birinin ortasına birer fındık yerleştirin.175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.Çok pişirmeyin,yoksa şerbetini içine çekmez..
  • Şekerpareleriniz hafif sertleşince ,fırından çıkarın,ilk sıcaklığı çıkınca yani bir kaç dakika bekledikten sonra ılık şerbeti üzerine dökün ve üzerini başka bir tepsiyle kapatın,şerbetini iyice çeksin,bir kaç saat sonrada ikram edin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz