Malzemeler ;
Şerbeti ;
- 150 gr.yumuşak margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı hindistancevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı koyu kakao
- Aldığı kadar un (1 su bardağı kadar)
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 portakal rendesi
- 1 kabartma tozu
- Üzeri için fındık
Yapılışı ;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 halka limon
Afiyet olsun!
- Hamur malzemelerinizle yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın,buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Şerbetinizi hazırlayın ve ılıtın.
- Dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ,elinizle yuvarlayın ve çok hafif yağlanmış tepsiye dizin.Her birinin ortasına birer fındık yerleştirin.175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.Çok pişirmeyin,yoksa şerbetini içine çekmez..
- Şekerpareleriniz hafif sertleşince ,fırından çıkarın,ilk sıcaklığı çıkınca yani bir kaç dakika bekledikten sonra ılık şerbeti üzerine dökün ve üzerini başka bir tepsiyle kapatın,şerbetini iyice çeksin,bir kaç saat sonrada ikram edin.
Benzer Yazılar ;
Un Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 CommentTahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentRevani
20/07/2013 - 0 CommentKaraçuval Helvası
16/07/2013 - 0 CommentŞam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentKrem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 CommentTürk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 CommentBalparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentBalkabağı Tatlısı
16/02/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder