Malzemeler ;
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı irmik
  • 60 gr.erimiş margarin
  • 2 vanilya
  • 2 kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 limon rendesi
Şurubu ;
  • 5 su bardağı su
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon
  • 1 limon rendesi
Yapılışı ;
  • Yumurtalarınızı şekerle beraber kar haline gelene kadar iyice çırpın..Çırparken içine limon rendesi ve vanilyalarınızı ekleyin.
  • İyice çırpılan yumurtalarınıza yoğurt ve erimiş soğumuş margarininizi ekleyin..
  • En son un,irmik,limon suyu ve kabartma tozlarınızı ekleyin,tekrar çırpın.
  • Daha sonra büyük dikdörtgen borcamınızı yağlayın,tatlı harcınızı içine dökün.160 derece fırında iyice kızarana kadar 40 dakika kadar pişirin.
  • Şurup için su ve şekeri kaynatın.Şurubunuz göz göz olunca içine limon halkasını ve rendesini ekleyin.5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.,
  • Tatlınız pişince önce dilimleyin,daha sonra soğuk şurubu  hafif ılık tatlınıza dökün..Üzerini hindistanceviziyle  veya cevizle süsleyin..
  • Şurubunuzu tatlıyı hazırlamadan önce kaynatın,soğusun...Tatlınız fırından çıkınca 5 dakika ılısın öyle şurubunu dökün..Şurubu ara ara çektikçe dökün,tatlı şurubun hepsini alıyor , ama siz şurubu sevdiğiniz şekilde ayarlıyabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz