Malzemeler ;
Şurubu ;
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı yoğurt
- 3 çay bardağı un
- 3 çay bardağı irmik
- 60 gr.erimiş margarin
- 2 vanilya
- 2 kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 limon rendesi
Yapılışı ;
- 5 su bardağı su
- 4,5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
- 1 limon rendesi
Afiyet olsun!
- Yumurtalarınızı şekerle beraber kar haline gelene kadar iyice çırpın..Çırparken içine limon rendesi ve vanilyalarınızı ekleyin.
- İyice çırpılan yumurtalarınıza yoğurt ve erimiş soğumuş margarininizi ekleyin..
- En son un,irmik,limon suyu ve kabartma tozlarınızı ekleyin,tekrar çırpın.
- Daha sonra büyük dikdörtgen borcamınızı yağlayın,tatlı harcınızı içine dökün.160 derece fırında iyice kızarana kadar 40 dakika kadar pişirin.
- Şurup için su ve şekeri kaynatın.Şurubunuz göz göz olunca içine limon halkasını ve rendesini ekleyin.5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.,
- Tatlınız pişince önce dilimleyin,daha sonra soğuk şurubu hafif ılık tatlınıza dökün..Üzerini hindistanceviziyle veya cevizle süsleyin..
- Şurubunuzu tatlıyı hazırlamadan önce kaynatın,soğusun...Tatlınız fırından çıkınca 5 dakika ılısın öyle şurubunu dökün..Şurubu ara ara çektikçe dökün,tatlı şurubun hepsini alıyor , ama siz şurubu sevdiğiniz şekilde ayarlıyabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder