MALZEMELER
- 5-6 tane alacalı soyulmuş uzun patlıcan
- Kızartmak için bol zeytinyağı
- Tuz
İÇİ İÇİN
- 4-5 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
- 4-5 diş doğranmış sarımsak
- 2 tane soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates
- 1-2 tane ince ince doğranmış yeşil biber
- 1 tane ince kıyılmış kırmızı biber
- 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı toz şeker
ÜZERİ İÇİN
- Bir kaç tane yeşil biber
- Halka halka kesilmiş domates
YAPILIŞI
Soyulmuş patlıcanları ortadan ikiye ayırın tuzlu suda 30 dk. bekletin,suyun içinden çıkarın iyice kurulayın bol yağ içinde arkalı önlü kızartın, başka bir tavada zeytin yağında soğanı pembe olana kadar kavurun içine biberleri,sarımsakları,domatesleri baharatları,şekeri ve en son maydanozu ilave edin ve kavurun,kavrulan malzemeyi patlıcanların içine doldurun üzerini biber ve domatesle süsleyin 1 çay bardağı kadar su koyun 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Yaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentKuru Patlıcan Dolması (Etli)
13/11/2012 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentFırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder