MALZEMELER      
  • 2 kase un
  • 1 kase rondodan geçmiş leblebi unu yani ezilmiş leblebi
  • 1 kase üzüm pekmezi
  • yarım kase su
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 kase iri doğranmış ceviz içi
      YAPILIŞI      
  • Unu teflon tavada yakmadan orta kısık ateş arası kavuralım
  • Un koyu pembe renk alınca ocaktan alıp yoğurma kabına alalım. 
  • Unu ara ara karıştırarak soğutalım
  • Una ceviz içi, leblebi unu, pekmez, yağ ve suyu katıp kaşıkla karıştıralım.
  • Elimizle kıvam alana kadar yoğuralım.
  • Kıvamı sıvı olursa leblebi unu katı olursa pekmez ilave edelim.
  • Şekil verip servis tabağına alalım.
  • Helvamızı buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz