MALZEMELER
- 2 kase un
- 1 kase rondodan geçmiş leblebi unu yani ezilmiş leblebi
- 1 kase üzüm pekmezi
- yarım kase su
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 kase iri doğranmış ceviz içi
YAPILIŞI
Afiyet olsun
- Unu teflon tavada yakmadan orta kısık ateş arası kavuralım
- Un koyu pembe renk alınca ocaktan alıp yoğurma kabına alalım.
- Unu ara ara karıştırarak soğutalım
- Una ceviz içi, leblebi unu, pekmez, yağ ve suyu katıp kaşıkla karıştıralım.
- Elimizle kıvam alana kadar yoğuralım.
- Kıvamı sıvı olursa leblebi unu katı olursa pekmez ilave edelim.
- Şekil verip servis tabağına alalım.
- Helvamızı buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder