MALZEMELER
- 2 kase un
- 1 kase rondodan geçmiş leblebi unu yani ezilmiş leblebi
- 1 kase üzüm pekmezi
- yarım kase su
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 kase iri doğranmış ceviz içi
YAPILIŞI
Afiyet olsun
- Unu teflon tavada yakmadan orta kısık ateş arası kavuralım
- Un koyu pembe renk alınca ocaktan alıp yoğurma kabına alalım.
- Unu ara ara karıştırarak soğutalım
- Una ceviz içi, leblebi unu, pekmez, yağ ve suyu katıp kaşıkla karıştıralım.
- Elimizle kıvam alana kadar yoğuralım.
- Kıvamı sıvı olursa leblebi unu katı olursa pekmez ilave edelim.
- Şekil verip servis tabağına alalım.
- Helvamızı buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.
Benzer Yazılar ;
Revani
20/07/2013 - 0 CommentŞam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentKrem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 CommentTürk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 CommentBalparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentBalkabağı Tatlısı
16/02/2013 - 0 CommentUn Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 CommentTahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder