MALZEMELER      
  • 100 gr. oda ısısında tereyağ 
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 kaşık su 
  • 2 kaşık kakao 
  • 15 tane bütün fındık
  • 15 tane tüm antep fıstığı 
  • 80 gr. bitter çikolata ve sütlü çikolata 
  • 2 kaşık süt 
  • Un 
      YAPILIŞI      
  • Tereyağ ile şekeri mikserle karıştırın.
  • Suyu, kakaoyu ekleyin, iyice çırpın.
  • Un ilavesiyle birlikte ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine 1 tane bütün fınfık koyun ve yuvarlayın.
  • Diğerlerinin içine de tüm antep fıstığı koyup şekil verelim.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.
  • Çikolatayı benmari usulu eritip içine kaşıkla süt katın ve iyice karıştırın.
  • Soğuyan kurabiyeleri çikolataya bulayıp servis tabağına dizin.
  • Çikolatalar donunca servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz