MALZEMELER
- 100 gr. oda ısısında tereyağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1,5 kaşık su
- 2 kaşık kakao
- 15 tane bütün fındık
- 15 tane tüm antep fıstığı
- 80 gr. bitter çikolata ve sütlü çikolata
- 2 kaşık süt
- Un
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Tereyağ ile şekeri mikserle karıştırın.
- Suyu, kakaoyu ekleyin, iyice çırpın.
- Un ilavesiyle birlikte ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine 1 tane bütün fınfık koyun ve yuvarlayın.
- Diğerlerinin içine de tüm antep fıstığı koyup şekil verelim.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.
- Çikolatayı benmari usulu eritip içine kaşıkla süt katın ve iyice karıştırın.
- Soğuyan kurabiyeleri çikolataya bulayıp servis tabağına dizin.
- Çikolatalar donunca servis yapabilirsiniz..
0 yorum:
Yorum Gönder