Malzemeler ;

  • 1 paket lazanya
  • 400 gr kadar rende kaşar
Beşamel sos için ;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 tepeli dolu yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi (varsa)
İç harç ;
  • 300 gr kıyma
  • 1-2 kaşık tereyağı (veya sıvıyağ)
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kırmızı biber,kara biber ve tuz
Yapılışı ;
  • Yağ ve un tencereye konularak eritilir.
  • Üzerine soğuk süt eklenerek çırpma teliyle karıştırılıp muhallebi gibi pişirilir.
  • Tuz ve muskat eklenerek ocak kapatılır.(koyu olursa süt eklenebilir)
  • Kıyma,ince doğranmış soğan ve yağ konularak kavrulur.
  • Salçası ve baharatı eklenir.
  • İnce rendelenmiş domates eklenerek kapağını kapatarak beş dakika pişirilir.
  • Kare fırın kabının içine lazanya hamurları HAŞLAMADAN dizilir. (önce tepsi yağlanır)
  • Üzerine lazanyaları kapacak şekilde ince bir tabaka beşamel sos sürülür.
  • Üzerine kıymalı harcın yarısı yayılır.
  • Hafif kaşar serpilir.
  • Lazanyalar dizilir.
  • Beşamel sos yayılır.
  • Kıymalı harcın kalanı yayılır.(yani kıymalı harç iki kat oluyor)
  • Üzerine kaşar serilir.
  • Tekrar ve en son kat 3 sıra lazanya dizilir.
  • Kalan beşamel sos sürülür.
  • Kalan kaşarları bolca serpilerek işlem tamamlanır.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarıp beş-on dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz