Malzemeler ;
Beşamel sos için ;
- 1 paket lazanya
- 400 gr kadar rende kaşar
İç harç ;
- 3 su bardağı süt
- 2 tepeli dolu yemek kaşığı un
- 50 gr tereyağı
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi (varsa)
Yapılışı ;
- 300 gr kıyma
- 1-2 kaşık tereyağı (veya sıvıyağ)
- 2 orta boy soğan
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 2 tane domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kırmızı biber,kara biber ve tuz
Afiyet olsun!
- Yağ ve un tencereye konularak eritilir.
- Üzerine soğuk süt eklenerek çırpma teliyle karıştırılıp muhallebi gibi pişirilir.
- Tuz ve muskat eklenerek ocak kapatılır.(koyu olursa süt eklenebilir)
- Kıyma,ince doğranmış soğan ve yağ konularak kavrulur.
- Salçası ve baharatı eklenir.
- İnce rendelenmiş domates eklenerek kapağını kapatarak beş dakika pişirilir.
- Kare fırın kabının içine lazanya hamurları HAŞLAMADAN dizilir. (önce tepsi yağlanır)
- Üzerine lazanyaları kapacak şekilde ince bir tabaka beşamel sos sürülür.
- Üzerine kıymalı harcın yarısı yayılır.
- Hafif kaşar serpilir.
- Lazanyalar dizilir.
- Beşamel sos yayılır.
- Kıymalı harcın kalanı yayılır.(yani kıymalı harç iki kat oluyor)
- Üzerine kaşar serilir.
- Tekrar ve en son kat 3 sıra lazanya dizilir.
- Kalan beşamel sos sürülür.
- Kalan kaşarları bolca serpilerek işlem tamamlanır.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarıp beş-on dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder