Malzemeler :
  • 1 su bardağı ince bulgur (aslında yarma)
  • Tuz
  • 2 kaşık un
  • Sıcak su
  • 2 patlıcan
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 kırmızı biber
  • 1 çarliston biber
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Yapılışı ;
İlk iş patlıcanlar alacalı soyulur , doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Suyunu süzün ve kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını alın ve hazır beklesin. Bulguru yeteri kadar sıcak su ile ıslatın. İyice suyunu çekip kabaran bulgura unu ekleyin ve iyice hamur kıvamına gelene kadar yoğurup, minik minik yuvarlayın. Yemeklik doğranmış soğanı 2-3 kaşık kadar sıvıyağda soteleyin.  İçine kırmızı biber ve yeşil biberi de ekleyin. Doğranmış domates ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. sıcak suyu ekleyip kaynatın. Köfteleri ve patlıcanları da ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatıp dinlendirin. Sıcak servis yapın. 
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz