Malzemeler :
Yapılışı ;
- 1 su bardağı ince bulgur (aslında yarma)
- Tuz
- 2 kaşık un
- Sıcak su
- 2 patlıcan
- 1 kuru soğan
- 1 domates
- 1 kırmızı biber
- 1 çarliston biber
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- Tuz
- Sıvıyağ
İlk iş patlıcanlar alacalı soyulur , doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Suyunu süzün ve kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını alın ve hazır beklesin. Bulguru yeteri kadar sıcak su ile ıslatın. İyice suyunu çekip kabaran bulgura unu ekleyin ve iyice hamur kıvamına gelene kadar yoğurup, minik minik yuvarlayın. Yemeklik doğranmış soğanı 2-3 kaşık kadar sıvıyağda soteleyin. İçine kırmızı biber ve yeşil biberi de ekleyin. Doğranmış domates ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. sıcak suyu ekleyip kaynatın. Köfteleri ve patlıcanları da ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatıp dinlendirin. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Yaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentKuru Patlıcan Dolması (Etli)
13/11/2012 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentFırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder