MALZEMELER      
  • 1 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tatlı şerbeti için malzeme
  • Üç buçuk çay bardağı toz şeker
  • Üç buçuk çay bardağı su
  • Yarım limonun suyu
      YAPILIŞI      
Geniş bir kabın içine toz şekeri ve yumurtaları koyup iyice köpürene kadar çırpın. Ardından zeytin yağ, un, irmik, Hindistan cevizi, kabartma tozunu dökün ve tekrar çırpın. Fırın tepsisini yağlayın ve kolay tatlı harcını dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Bu esnada kolay tatlının şerbetini hazırlayın. Tencerenin içine su ve şekeri koyup kaynamaya bırakın. Şekerler eriyip da, su kaynamaya başlayınca yarım limonu sıkın ve 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti 5 dakika dışarıda tutup ılıklaşınca buzdolabına alıp soğuma bırakın. Fırında pişen kolay tatlıyı çıkarın ve tepsinin içine dilimleyip şerbetini dökün. 3 saat şerbetini iyice çekmesini bekleyip, dilimlerin ortasına çok az hindistan cevizi döküp, ardından servis edin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz