Malzemeler:
Şerbeti için:
- 10 adet lor kurabiyesi (başka tür kurabiye de olabilir ama özellikle lorlu olanını tercih edin)
Üzerini süslemek için:
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 çay kaşığı kadar limon suyu
Yapılışı:
- İsteğe bağlı olarak ceviz veya benzerleri, hindistan cevizi veya tarçın
Afiyet olsun!
- Kurabiyelerinizi uygun büyüklükte bir tepsiye sıralayın (borcam tarzı derince bir tepsi olmasında, şerbeti rahat çekmesi açısından, fayda var)
- Su ve şekeri tencereye alıp ocakta şeker eriyinceye kadar kaynatın.
- Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
- Şerbeti ocaktan alır almaz yani en sıcak haliyle kurabiyelerin üstüne dökün (fotoğraf, içinden biraz alınıp servis edildikten sonra çekildiği için seyrek görünüyor, siz kurabiyeleri çok aralıklı durmayacakları bir tepsiye dizin)
- Tercihen bir gece veya hiç olmazsa sabah erkenden öğleden sonraya bekletin.
- *Şerbeti iyice çektiğinden emin olduğunuzda şurubundan üzerine gezdirerek ve ceviz, vs. serperek servis edin.
Benzer Yazılar ;
Karaçuval Helvası
16/07/2013 - 0 CommentŞam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentKrem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 CommentTürk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 CommentBalparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentBalkabağı Tatlısı
16/02/2013 - 0 CommentUn Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 CommentTahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 CommentRevani
20/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder