Malzemeler:
- 1 kg. kızılcık
- 1 kg. toz şeker (eğer biraz kekrek istiyorsanız (600-750 gr arası şekerle yapabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu (meyve zaten ekşimsi olduğundan, fazla limon iyice ekşi yapar; o nedenle az kullanıyoruz.)
Yapılışı:
- Kızılcığı güzelce yıkayın.
- Mümkünse akşamdan, acilse en az 2-3 saat öncesinden tencereye alıp üzerine şekeri döküp meyveleri örtün.
- Bekleme süresinden sonra tencereyi ateşe oturtun.
- Üzerindeki köpükleri ara sıra kevgirle alın.
- Meyveler taze ve suluysa, genellikle ilave suya gerek olmuyor ama biraz geçkinler ise, o zaman az su ilave edebilirsiniz.
- Meyvelerin suyunu salıp piştiklerinden emin olunca ocağı kapatın ve soğutun.
- Eğer çok sulu kaldıysa bir iki gün güneşlendirin, suyunu yeterince çektiyse o zaman kavanozlara alabilirsiniz.
- Eğer uzun süre dayanmasını isterseniz klasik usulde konserve etmek için reçeli kaynar haldeyken kavanozlara doldurup, yeni kapaklarını kapatabilirsiniz. Bir de ters çevirdiniz mi, tamamdır..
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder