Malzemeler:
Hamur İçin:
Kreması İçin:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1.5 yemek kaşığı pakmaya
- 1 su bardağı dolusu şeker
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 100 gr tereyağ(yumuşak)
- 7 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 4 yemek kaşığı dolusu un
- 1 subardağı su
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 50 gr tereyağ
- 50 gr margarin
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Yapılışı:
- Pudra Şekeri
Afiyet Olsun!
- Cam kasenin içinde ılık süt,ılık su,şeker ve maya karıştırılarak 10 dakika mayanın erimesi beklenir.
- yumurta, yoğurt, vanilya, yumuşak tereyağ ve un katılarak sert bir hamur elde edilir.
- Elde edilen hamur yarım saat ılık ortamda mayalanmaya bırakılır.
- Bu arada kreması için su ile un orta ateşte karıştırılarak çok koyu kıvamlı oluncaya kadar pişirilir.
- Pişen lapa mikserle çırpılarak ılıtılır.
- Ilınan lapaya tereyağ,margarin ve pudra şekeri ilave edilerek krema kıvamını alana kadar mikserle çırpılır.
- Bir su bardağı sütle iki paket şanti çırpılır.
- Kremaya katılan şanti tekrar mikserle çırpılarak iki krema birbirine karıştırılır.
- Soğuması için buzdolabında bekletilir.
- İki misli olan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır.
- Yuvarlak şekil verilen alman pastası tabanları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.
- On dakika ılık fırında tepside mayalanması beklenir.
- 170 derede kabarıp kızarana kadar pişirilir.
- Soğuyan alman pastası tabanları bıçakla tam koparmadan iki bölünür.
- Arası krema ile doldurulan alman pastaların üzerine pudra şekeri elenerek süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder