Malzemeler:
Hamur İçin:
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1.5 yemek kaşığı pakmaya
  • 1 su bardağı  dolusu şeker
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr tereyağ(yumuşak)
  • 7 su bardağı un
Kreması İçin:
  • 4 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 subardağı su
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 50 gr tereyağ
  • 50 gr margarin
  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Üzeri İçin:
  • Pudra Şekeri
Yapılışı:
  • Cam kasenin içinde ılık süt,ılık su,şeker ve maya karıştırılarak 10 dakika mayanın erimesi beklenir.
  • yumurta, yoğurt, vanilya, yumuşak tereyağ ve un katılarak sert bir hamur elde edilir.
  • Elde edilen hamur yarım saat ılık ortamda mayalanmaya bırakılır.
  • Bu arada kreması için su ile un orta ateşte karıştırılarak çok koyu kıvamlı oluncaya kadar pişirilir.
  • Pişen lapa mikserle çırpılarak ılıtılır.
  • Ilınan lapaya tereyağ,margarin ve pudra şekeri ilave edilerek krema kıvamını alana kadar mikserle çırpılır.
  • Bir su bardağı sütle iki paket şanti çırpılır.
  • Kremaya katılan şanti tekrar mikserle çırpılarak iki krema birbirine karıştırılır.
  • Soğuması için buzdolabında bekletilir.
  • İki misli olan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır.
  • Yuvarlak şekil verilen alman pastası tabanları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.
  • On dakika ılık fırında tepside mayalanması beklenir.
  • 170 derede kabarıp kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuyan alman pastası tabanları bıçakla tam koparmadan iki bölünür.
  • Arası krema ile doldurulan alman pastaların üzerine pudra şekeri elenerek süslenir.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz