Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su
İç Malzemeler:
  • 1 kase haşhaş
  • 1su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
  • 1 bardak ılık suda maya eritilir.
  • Ayrı bir kaba  maya, süt, sıvı yağ, şeker, tuz, un alınır
  • Aldığı kadar ılık su ile kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamur iki misli oluncaya kadar kabartilir.
  • Bir kapta haşhaş ve sıvı yağ karıştırılır.
  • Hamur 3 bezeye ayrılır ve  bir tanesi alınır el ile yarım cm kalınlığında açılır.
  • Üzerine haşhaş sürülür rulo yapılır,
  • Yapılan rulo 3 parmak eninde kesilir ve tepsiye kesilen yer üste gelecek şekilde yerleştirilir.
  • Hamurlar bitinceye kadar aynı işlem yapılır.
  • Üzerine sıvı yağ sürülür susam serpilir.
  • Tepside 15 dakika  mayalandıktan sonra fırında 400 {200}derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz