Malzemeler:
İç Malzemeler:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 5 su bardağı un
- 1tatlı kaşığı tuz
- Ilık su
- 1 kase haşhaş
- 1su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Afiyet olsun!
- 1 bardak ılık suda maya eritilir.
- Ayrı bir kaba maya, süt, sıvı yağ, şeker, tuz, un alınır
- Aldığı kadar ılık su ile kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yapılır.
- Hamur iki misli oluncaya kadar kabartilir.
- Bir kapta haşhaş ve sıvı yağ karıştırılır.
- Hamur 3 bezeye ayrılır ve bir tanesi alınır el ile yarım cm kalınlığında açılır.
- Üzerine haşhaş sürülür rulo yapılır,
- Yapılan rulo 3 parmak eninde kesilir ve tepsiye kesilen yer üste gelecek şekilde yerleştirilir.
- Hamurlar bitinceye kadar aynı işlem yapılır.
- Üzerine sıvı yağ sürülür susam serpilir.
- Tepside 15 dakika mayalandıktan sonra fırında 400 {200}derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder