Malzemeler:
- 60 gr tereyağ
- 2 kahve fincanı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
- Muz
Yapılışı:
Afiyet olsun!
- Bir tencerede tereyağ eritilir un ilave edilir ve hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Süt ve şeker ilave edilir karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir.
- Ocaktan alınır ve vanilya eklenir.
- Mikserle 10 dakika çırpılır.
- Islatılmış tepsiye dökülür buzdolabında 4-5 saat bekletilir.
- Büyük karelere kesilir.
- Hindistan cevizi konulan tabağa muhallebiden bir parça alınır.
- İçine muz dilimleri konulur ve rulo yapılır.
- Diğer parçalara da aynı işlem yapılır ve servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder