Malzemeler:
- 60 gr tereyağ
- 2 kahve fincanı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
- Muz
Yapılışı:
Afiyet olsun!
- Bir tencerede tereyağ eritilir un ilave edilir ve hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Süt ve şeker ilave edilir karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir.
- Ocaktan alınır ve vanilya eklenir.
- Mikserle 10 dakika çırpılır.
- Islatılmış tepsiye dökülür buzdolabında 4-5 saat bekletilir.
- Büyük karelere kesilir.
- Hindistan cevizi konulan tabağa muhallebiden bir parça alınır.
- İçine muz dilimleri konulur ve rulo yapılır.
- Diğer parçalara da aynı işlem yapılır ve servis yapılır.
Benzer Yazılar ;
Türk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 CommentBalparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentBalkabağı Tatlısı
16/02/2013 - 0 CommentUn Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentTahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 CommentRevani
20/07/2013 - 0 CommentKaraçuval Helvası
16/07/2013 - 0 CommentŞam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentKrem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder