
Malzemeler:
Yapılışı:
- 1 konserve mısır veya bütün mısır alıp taneleyebilirsiniz .(Marketlerin derin dondurucu bölümünde satılan dondurulmuş tane mısırda olabilir)
- Tereyağı
- Su
- Kimyon, karabiber, pul biber (isteğe bağlı farklı baharatlar)
- Ketçap
- Mayonez
- Tuz
Mısırları bir tencerenin içine döküyoruz ve üzerini kapatacak şekilde su ekleyip yarım saatte yakın kaynatıyoruz ki sert kalmasın. Kaynayan mısırları süzüp bir tabağın içine alıyoruz. Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyup, yağ eriyinceye dek karıştırıyoruz. Yağ eridikten sonra servis yapacağımız tabaklara alıp ketçap ve mayonezi üzerine döktükten sonra birer çay kaşığı baharatları üzerine serpiyoruz.
Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Domates'li Biber Turşusu
14/12/2012 - 0 CommentSade Erişte Hamuru
05/12/2012 - 0 CommentÇay nasıl demlenir? Püf noktaları?
15/11/2012 - 0 CommentBeze
06/10/2019 - 0 CommentFırında Soğan Halkası
23/06/2015 - 0 CommentYumurtalı Dürüm
23/06/2015 - 0 CommentKörili Patates Püresi
23/06/2015 - 0 CommentLabne Peynir
26/03/2013 - 0 CommentSadrazam Lokumu
23/03/2013 - 0 CommentBeze
05/03/2013 - 0 CommentEv Yapımı Lokum
23/12/2012 - 0 CommentYoğurt
20/12/2012 - 0 CommentSalatalık Turşusu (Yaz Turşusu)
14/12/2012 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder