Malzemeler:
Yapılışı:
- 2 kişilik
- Malzemeler
- Yarım paket penne makarna
- 4 domates
- 1 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 100gr labne peynir
Afiyet Olsun!
- Domatesleri ortadan ikiye bölün, bir fırın kabına dizin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip, tuz serpin ve 200 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
- Kabuklarını soymanıza gerek yok, çünkü fırından çıkınca çok kolay soyulacaklar.
- Makarnayı tuzlu suda haşlayın, 1 çay bardağı makarna suyunu ayırın.
- Sosu yapacağınız tavayı ocağa koyup, ısıtın.
- Zeytinyağı ekleyip, doğranmış soğan ve sarımsakları soteleyin.
- Fırından çıkmış domatesleri ekleyin.
- Ayırdığınız 1 çay bardağı makarna suyunu ekleyip 5-10 dakika pişirip, karışımı rondodan geçirin.
- Pürüzsüz hale gelince içine labne peynirini ekleyin.
- Tuzunu biberini ayarlayın.
- Haşlanmış makarnayı ekleyip, iyice karıştırın.
- İsterseniz domates sosuna doğranmış taze fesleğen de ekleyebilirsiniz.
Benzer Yazılar ;
Mantarlı Bulgur Pilavı
08/11/2012 - 0 CommentSarmısaklı-Domatesli Pilav
08/11/2012 - 0 CommentBulgur Pilavı
05/11/2012 - 0 CommentFırında Beşamel Soslu Makarna
29/10/2012 - 0 CommentPeynirli Kavrulmuş Makarna
14/09/2012 - 0 CommentBolonez Soslu Spagetti Makarna
26/08/2012 - 0 CommentFırında Makarna
26/08/2012 - 0 CommentPilav
25/08/2012 - 0 CommentPeynirli Makarna
21/05/2015 - 0 CommentKıymalı Lazanya
31/07/2013 - 0 CommentMakarna Böreği
23/07/2013 - 0 CommentMakarna Salatası
24/06/2013 - 0 CommentBüryan Pilavı
18/07/2013 - 0 CommentArpa Şehriye Pilavı
13/07/2013 - 0 CommentMengen Pilavı
26/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Makarna
21/03/2013 - 0 CommentMantarlı Penne Bolonez
13/01/2013 - 0 CommentKelebek Makarna (Yoğurtlu)
23/12/2012 - 0 CommentÖzbek Pilavı
06/12/2012 - 0 CommentSosisli Makarna
02/12/2012 - 0 CommentKuskus Makarna Salatası
08/11/2012 - 0 CommentFırında Peynirli Makarna
08/11/2012 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder