Malzemeler:
Yapılışı:
- 2 kişilik
- Malzemeler
- Yarım paket penne makarna
- 4 domates
- 1 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 100gr labne peynir
Afiyet Olsun!
- Domatesleri ortadan ikiye bölün, bir fırın kabına dizin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip, tuz serpin ve 200 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
- Kabuklarını soymanıza gerek yok, çünkü fırından çıkınca çok kolay soyulacaklar.
- Makarnayı tuzlu suda haşlayın, 1 çay bardağı makarna suyunu ayırın.
- Sosu yapacağınız tavayı ocağa koyup, ısıtın.
- Zeytinyağı ekleyip, doğranmış soğan ve sarımsakları soteleyin.
- Fırından çıkmış domatesleri ekleyin.
- Ayırdığınız 1 çay bardağı makarna suyunu ekleyip 5-10 dakika pişirip, karışımı rondodan geçirin.
- Pürüzsüz hale gelince içine labne peynirini ekleyin.
- Tuzunu biberini ayarlayın.
- Haşlanmış makarnayı ekleyip, iyice karıştırın.
- İsterseniz domates sosuna doğranmış taze fesleğen de ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder