Malzemeler:
Yapılışı:
- 500 Gram Kemikli Kuzu Eti
- 3 Adet Patlıcan
- 3 Adet Patates
- 2 Adet Kuru Soğan
- 5-6 Diş Sarımsak
- 2 Adet Kırmızı Biber
- 2 Adet Domates
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Tuz, Karabiber, Kekik,Defne yaprağı
- Sıcak su
Afiyet Olsun!
- Eti Güvece koyup suyunu salıp çekinceye kadar kavurun, soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp etle birlikte kavurun.
- Bir kaseye geriye kalan sebzeleri yemeklik doğrayıp, salça, zeytin yağı ve baharatlarla harmanlayıp güvece ekleyin. Sebzelerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip yaklaşık 1,5-2 saat fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder