Malzemeler:
Yapılışı:
- 250 gr Kese Yoğurdu
- 3 diş Sarımsak
- 1 çay kaşığı Tuz
- 2 Salatalık
- 1 tatlı kaşığı kuru Nane
- 1 yemek kaşığı Zeytinyağı
Afiyet Olsun!
- Sarımsakları tuz ile birlikte macun gibi olana kadar dövün. Dövülmüş sarımsak ve kuru nane ile kese yoğurdunu birlikte, iyice çırpın.
- Salatalıkları yıkayın. iki başını kesin, kabuklarını soymadan (isteğe bağlı) boyuna ince dilimler halinde kesin. Dilimleri ince şeritler halinde kesin ve en son hepsini birlikte ince doğrayın.
- Doğranmış salatalıkları sarımsaklı, naneli yoğurda katıp, karıştırın.
- Karışımı servis tabağına yayarak koyun ve üzerine incecik zeytinyağı gezdirin.
- Toz kırmızıbiber ve kuru nane ile süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder