Malzemeler:
  • 250 gr Kuru Bakla (kabukları ayıklanmış olmalı)
  • 1 orta boy Kuru Soğan
  • 1/2 çay bardağı Zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı Tuz
  • 1/2 Limonun Suyu
  • 1 tutam Dereotu
Yapılışı:
  • Kuru soğanı soyup, küp küp doğrayın, kuru baklayı tel süzgeçte temiz su akana kadar yıkayın ve, süzün, dereotunu yıkayın ve ince doğrayın.
  • Çelik tencereye zeytinyağını koyun ve orta ateşte ocağa alın. Yağ ısınınca doğranmış soğanı ve 1/2 tatlı kaşığı tuzu ekleyin, soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
  • Yıkanmış kuru baklayı tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin, karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Yemeği sık sık dibinden karıştırarak, baklaların dibe çöküp, tencereye yapışmasını engelleyin ve suyunu kontrol edin.
  • Baklaların iyice eriyip, suyunun yüz yüze kalması gerekir, eğer pişirme sırasında suyu azalırsa, sıcak su ekleyerek, yemeğin dibinin tutmamasını sağlayın.
  • Yemeğin pişmesine yakın, limon suyunu ve 1 tatlı kaşığı daha tuz ekleyip, karıştırın.
  • Baklalar pişip, hemen hemen eriyince, ocağı kapatın ve el blenderi ile pürüzsüz hale gelene kadar inceltin.
  • Kıyılmış dereotunu içine atıp, karıştırın ve bekletmeden derinliği olan bir servis kabına boşaltın ve soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığına gelince, üzerini kapak veya streç film ile kapatarak, soğuyup, katılaşması için buzdolabına koyun.
  • Servis etmeden önce üzerine incecik zeytinyağı gezdirin.
Not:
  • Favayı, dereotu koymadan da yapabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak, yanında limon suyu ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz