Malzemeler:
Yapılışı:
- 250 gr Kuru Bakla (kabukları ayıklanmış olmalı)
- 1 orta boy Kuru Soğan
- 1/2 çay bardağı Zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı Tuz
- 1/2 Limonun Suyu
- 1 tutam Dereotu
Not:
- Kuru soğanı soyup, küp küp doğrayın, kuru baklayı tel süzgeçte temiz su akana kadar yıkayın ve, süzün, dereotunu yıkayın ve ince doğrayın.
- Çelik tencereye zeytinyağını koyun ve orta ateşte ocağa alın. Yağ ısınınca doğranmış soğanı ve 1/2 tatlı kaşığı tuzu ekleyin, soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Yıkanmış kuru baklayı tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin, karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Yemeği sık sık dibinden karıştırarak, baklaların dibe çöküp, tencereye yapışmasını engelleyin ve suyunu kontrol edin.
- Baklaların iyice eriyip, suyunun yüz yüze kalması gerekir, eğer pişirme sırasında suyu azalırsa, sıcak su ekleyerek, yemeğin dibinin tutmamasını sağlayın.
- Yemeğin pişmesine yakın, limon suyunu ve 1 tatlı kaşığı daha tuz ekleyip, karıştırın.
- Baklalar pişip, hemen hemen eriyince, ocağı kapatın ve el blenderi ile pürüzsüz hale gelene kadar inceltin.
- Kıyılmış dereotunu içine atıp, karıştırın ve bekletmeden derinliği olan bir servis kabına boşaltın ve soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığına gelince, üzerini kapak veya streç film ile kapatarak, soğuyup, katılaşması için buzdolabına koyun.
- Servis etmeden önce üzerine incecik zeytinyağı gezdirin.
Afiyet Olsun!
- Favayı, dereotu koymadan da yapabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak, yanında limon suyu ile servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder