Malzemeler:
Üzeri için:
- 2 su bardağı Kırmızı Mercimek
- 1 adet Kuru Soğan
- 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
- 2 tatlı Kaşığı Tuz
- 6 bardak Su
Yapılışı:
- 50 gr Tereyağı
- 1 çay kaşığı Toz Kırmızıbiber
Not:
- Soğanın kabuğunu soyup, küp küp kesin. Mercimeği, tel süzgece koyun ve berrak bir su akana kadar iyice yıkayın.
- Tencereyi, orta ateşe alın, zeytinyağını koyun ve yağ ısınınca, doğradığınız kuru soğanları ve 1/2 tatlı kaşığı tuzu koyup, soğanları kavurun.
- Soğanlar kavrulunca, yıkadığınız mercimeği ve 6 bardak suyu ekleyip, karıştırın. Kaşığı tencerenin içinde bırakarak, tencerenin kapağını aralık kalacak şekilde kapatın ve pişmeye bırakın.
- Pişme devam ederken, üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla toplayıp atın. Köpüklenme bittikten sonra ara ara karıştırarak, mercimekler eriyene kadar pişirin. Eğer çorbanın kıvamı koyulaştıysa, biraz su ekleyin.
- Mercimekler eriyince, tencereyi ocaktan alın, 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve çubuk blender ile pürüzsüz hale gelene kadar inceltin.
- Tencereyi tekrar ocağa alın ve hafif koyulaşana kadar ve ara ara karıştırarak 5 – 10 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
- Servis yapmadan önce, sos tenceresinde tereyağını eritin ve toz kırmızıbiberi katarak, karıştırın. Çorbaları kaselere servis ederken, üzerine kırmızıbiberli yağdan koyarak, servis yapın.
İsteğe bağlı olarak, tereyağına kırmızıbiberle birlikte kuru nane de karıştırılabilir, lezzet katar.Afiyet Olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder