Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 4 adet yumurta akı
- 300 gram toz şeker
- 1 tutam tuz
Afiyet olsun!
- Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve aklarını birbirinden ayırın.
- Yumurta aklarını geniş cam bir kaseye alın. Toz şeker ve tuz ile kaşıktan düşmeyecek kıvama gelinceye kadar yani en az 25 dakika kadar mikserle yüksek devirde çırparak kabartın.
- Bezelerin şekiller o kadar önemli değil diyorsanız kaşık kullanarak, şekillerinin düzgün olmasını isterseniz krema torbasına koyarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1'er santimetre aralıklarla paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Pişen bezeleri hemen fırından çıkarmayın önce fırının kapağını aralayın bezeler ılınınca çıkarın. Bezeler tamamen soğuduğunda servis tabağına alın.
0 yorum:
Yorum Gönder