Malzemeler:
- 4 adet iri domates
- 1 çorba kaşığı un
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt (isteğe bağlı)
- 1 çorba tereyağı
- Tuz
Servis için: isteğe göre kaşar peyniri rendesi , kıtır ekmek
Yapılışı:
- Domatesleri soyup rendeleyin ya da rondodan geçirin.
- Margarin ve unu kısık ateşte kavurun
- Un kokusunu verdikten sonra domatesiniz mevsiminde değilse 1-2 yemek kaşığı domates sosu veya salça katınız.
- Kavurduğunuz unun üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Domateslerin üzerine 1 su bardağı sütü +4 bardağı suyu ilave edin. süt kullanmayacaksanız su 5 bardak olacak.
- Çorba kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Çorbanız kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha pişirip ocağı kapatın.
- Sıcak servis yapın.Tabiki yanında rendelenmiş kaşar peyniri ve kıtır ekmekle beraber.
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder