Malzemeler :
  • 3 su bardağı kalın irmik
  • 1 bardak tereyağı
  • Yarım paket vanilya
  • 1 fincan çam fıstığı ya da iç badem
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı kaynar su ya da süt
Yapılışı :
Tencerede yağı eritip, irmik ve fıstığı içine katın. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta hararetli ateşte 35-40 dakika kadar kavurun. Üzerine kaynar su ya da süt döküp, bir iki kere karıştırın, sonra vanilya ve şekeri de ilave edin, tencerenin ağzını kapatıp, çok hafif ateşte biraz pişirin. Sonra ateşi söndürüp demlenmeye bırakın, servis yaparken üzerini fıstık veya bademle süsleyip tarçın serpip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz