Malzemeler ;
  • 1 lt süt
  • 1 çorba kaşığı salep
  • 1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı krema
  • 2 limon
Yapılışı ;
  • Limon kabuklarını rendeleyin.
  • 2 çorba kaşığı tozşekeri limon rendesine ekleyip iyice karıştırın.
  • Kabukları rendelenen limonların suyunu sıkın ve şeker-limon rendesi karışımına ekleyin.
  • Başka bir kabın içine 1 litre sütü alıp kaynatın.
  • 1 su bardağı şekeri ve 2 çorba kaşığı salebi karıştırıp sütün içine ekleyin.
  • Karışıma kremayı da ekleyip 8-10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • Soğuması için karıştırın ve ılındığında limonlu karışımı da ekleyip hafif hafif karıştırmaya devam edin.
  • Soğuyan dondurmayı buzluğa alın ve tamamen sertleşene kadar birkaç kez çıkarıp karıştırın.
  • Dondurmayı 1 hafta içinde tüketmeye özen gösterin.
Afiyet olsun!

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz