Malzemeler ;
  • 1 kg pazı
  • Yarım kilo kıyma (tercihen az yağlı)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yoğurt
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Tuz
Yapılışı ;
  • 1 tencere tuzlu suda pazı yapraklarını haşlayın.
  • Soğanları ve maydanozu ince ince rendeleyin.
  • Baharatları, pirinci, maydanozu ve soğanları kıyma ile harmanlayın.
  • Tüm malzemenin karıştığından emin olana dek yoğurun.
  • Bu karışımı pazı yapraklarına sarın.
  • Hazırladığınız sarmaları yağı ve salçayı eklediğiniz suda pişirin.
  • Yoğurt ile servis edin.
Püf noktaları ;
  • Pazı yapraklarını ne kadar ince sararsanız o kadar kolay pişer ve lezzetli olur.
  • Açılmaması için tenceredeki sarmaların üzerine tabak kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz