Malzemeler ;
- 1 kg pazı
- Yarım kilo kıyma (tercihen az yağlı)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yoğurt
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Tuz
Yapılışı ;
Püf noktaları ;
- 1 tencere tuzlu suda pazı yapraklarını haşlayın.
- Soğanları ve maydanozu ince ince rendeleyin.
- Baharatları, pirinci, maydanozu ve soğanları kıyma ile harmanlayın.
- Tüm malzemenin karıştığından emin olana dek yoğurun.
- Bu karışımı pazı yapraklarına sarın.
- Hazırladığınız sarmaları yağı ve salçayı eklediğiniz suda pişirin.
- Yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun!
- Pazı yapraklarını ne kadar ince sararsanız o kadar kolay pişer ve lezzetli olur.
- Açılmaması için tenceredeki sarmaların üzerine tabak kapatabilirsiniz.
Etiketler:Pazı Sarması,Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder