Malzemeler ;
  • 250 gram kuzu kuşbaşı
  • 100 gram kuru bamya
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı ;
  • Bamyayı suya koyun, 10 dakika haşlayıp süzün.
  • Soğanı zar şeklinde doğrayın.
  • Eti ilave edip, pembeleşene kadar kavurun.
  • Rendelenmiş domates ve salça ilave edin.
  • Karabiber, tuz ve 6 bardak su koyup kaynatın.
  • Limon suyu ve bamyayı ilave edip, 15 dakika pişirin.
  • Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber dökün.
  • Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz