Malzemeler;
  • 1 adet kuzu kaburgası
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım avuç kadar kırık ceviz
  • 2 büyük soğan
  • 1 tane domates
  • Yarım demet maydonoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Biber salçası
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Tarçın
Yapılışı;

Öncelikle iç pilav hazırlıyoruz. Bunun için pirinçleri güzelce yıkayıp sıcak suda bekletiyoruz. Daha sonra kuşbaşı etlerini kavurup doğramış olduğumuz soğanları ve domatesi ekliyoruz. Pirinçleri ve tuzunu ilave ettikten sonra pirinçler tane tane olana kadar kavuruyoruz. 1 çay kaşığı kadar biber salçasını ve isteğinize göre baharatları ekliyoruz. 1 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte pilavı demlenmeye bırakıyoruz.

Pilav piştikten sonra ince kıydığımız maydonozları ekleyip karıştırıyoruz. Diğer taraftan kaburganın içini tuz, karabiber ve pulbiber ile baharatlıyoruz. Soğuyan pilavı kaburganın içine doldurduktan sonra kaburgayı dikiyoruz. Kaburganın dış kısmına biber salçası sürüyoruz. Büyük bir tavada tereyağı eritiyoruz. Kaburgayı tereyağında kızartıyoruz. Daha sonra büyük bir tencereye koyup üzerine salçalı sıcak su ilave ediyoruz.

Tuzunu ekleyip, orta ateşte 1-2 saat kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra dilerseniz üzerinin kızarması için fırına verebilirsiniz.

Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz