Malzemeler;

Hamuru için;
  • 5 yumurta
  • Alabildiği kadar un
  • Tuz
İç harcı için;
  • 400 yada500 gr kıyma
  • 3 tane orta boy soğan
  • Kıyılmış maydanoz
  • Karabiber,kırmızıbiber
  • Tuz
  • Aralarına sürmek için 250 gr kadar tereyağ
Yapılışı;
  • Yumuşak bir hamur yoğrulup 10 dakika dinlendirilir . İç harcı önce kıyma sonra soğan kavrulur . Ocağı kapatıncada baharat ve maydanozu eklenir.
  • Hamur 8 beze haline getirip oklavayla incecık acılır ama baklava hamuru kadar değil . Tencerede suyu kaynatıp içine 1 tatlı kaşığı limon tuzu biraz da tuz eklenir . 
  • Açtığımız yufkaları temiz bir bezin üstüne serip biraz kurutulur . Kaynayan suyun içine atılıp 2 yada 3 dakika kaynatılır .
  • Diğer yandan bir leğene buzlu soğuk su konulur . Ocaktan aldığımız yufkalar bu suya atılır .Yufkalar itinayla tahta kaşıkla alınır . Sudan alınıp bir bez yardımıyla kurulanır . Tepsinin en altına yufka haşlamadan konulur . 
  • Hazır olanlar diğer haşlanmış yufkalar yağlanmış tepsiye araları yağlanarak serilir . 4.katta iç harcı konulur . Sonra bu şekilde tamamlanır . Üzerine kalan tereyağı sürülür . 250 derecede ısıtılmış fırına sürülüp üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz