Malzemeler ;
  • 2 kilo dana et
  • 1 kilo patates
  • 5 tane soğan
  • 2 kilo pirinç
  • 1 adet garnitür (hazır)
  • 3 kilo yoğurt
Salata Malzemeleri ;
  • 2 kilo domates
  • 2 kilo salata
  • 1 tane marul
  • 1 maydonoz
Yapılışı ;
  • Et kuşbaşı doğranır. Patatesler soyularak halka halka dilimlenir ve kızartılır. Soğanlar da halka halka dilimlenir.
  • Pirinç tavada kavrulduktan sonra, büyükçe bir tencerede maklubeyi pişirmeye sıra gelir. Tencereye biraz yağ konur, soğan halkaları sıralanır.
  • Üzerine etler yerleştirilir. Daha sonra pirinç koyulur. Üzerine kızarmış patates, onun üzerine de garnitür eklenir.
  • Tencerenin üzerinde iki parmak kalacak şekilde et, pirinç ve patates sırası ile konur. En üstü pirinç ile kapatılır. Üzerine pirincin pişmesi için etin suyu koyulur. Yaklaşık 45 dakikaya kadar maklube hazır olacaktır.
  • Piştikten sonra tencere, resimde gördüğünüz şekilde büyük bir tepsiye ters çevrilir. Etrafına yoğurt ve salata yerleştirilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz