Malzemeler :
Yapılışı :
- 1 büyük çay bardağı yoğurt
- 1 büyük çay bardağı erimiş tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 6 büyük çay bardağı tam buğday unu
- 1 pk kabartma tozu
- 2 büyük çay bardağı toz şeker
Afiyet olsun!
- Önce sıvıları sonra katıları ilave edip yoğurun. En son cevizi ekleyip tekrar yoğurun. Cıvık bir hamur olacak.
- Elinizi sıvı yağla yağlayın hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırın.
- 180-190 derece fırında 20-25 dk pişirin. Benim fırınımda 20 dakikada pişti. 24 adet kurabiye çıktı.
Etiketler:Acı Badem Kurabiye,Hamur İşleri,Kurabiyeler
0 yorum:
Yorum Gönder