Malzemeler :
Yapılışı :
- 10 ar adet but ve kanat
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı pul biber ( isteğe göre azaltılıp artırılabilir)
- 2 yemek kaşığı kekik
- 1 er tatlı kaşığı nane, pul biber, karabiber
Afiyet olsun!
- Tavuk etleri derin bir kap içinde yıkanır, suyu süzülmeye bırakılır.
- Diğer yanda derin bir tencerede tüm sos malzemeleri karıştırılır
- Etler bu sosun içine eklenerek iyice karıştırılır etler bu sosun içinde en az 1 saat bekletilir.
- Fırın poşetlerinin içine birer tatlı kaşığı un serpilir ve poşetin her yerine yayılır
- Bu şekilde poşete konan malzemeler yapışmaz
- Etler poşete konur
- Tencerede kalan sos da poşete eklenir
- Poşet 4-5 yerinden delinir 175 dereceli fırında pişirilir.
Etiketler:Et - Tavuk,Fırın Poşetinde Tavuk
0 yorum:
Yorum Gönder