Malzemeler :
  • 10 ar adet but ve kanat
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı pul biber ( isteğe göre azaltılıp artırılabilir)
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 er tatlı kaşığı nane, pul biber, karabiber
Yapılışı :
  • Tavuk etleri derin bir kap içinde yıkanır, suyu süzülmeye bırakılır.
  • Diğer yanda derin bir tencerede tüm sos malzemeleri karıştırılır
  • Etler bu sosun içine eklenerek iyice karıştırılır etler bu sosun içinde en az 1 saat bekletilir.
  • Fırın poşetlerinin içine birer tatlı kaşığı un serpilir ve poşetin her yerine yayılır
  • Bu şekilde poşete konan malzemeler yapışmaz
  • Etler poşete konur
  • Tencerede kalan sos da poşete eklenir
  • Poşet 4-5 yerinden delinir 175 dereceli fırında pişirilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz