Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 4 adet yufka
- 1 bardak süt
- 2 yumurta
- 75 gr.margarin
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 çay bardağı soda
- 200 gr. beyaz peynir(inek peyniri)
- Maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Üzeri için susam
Afiyet olsun!
- Margarini eritin,ılısın,yumurta,süt ve sıvıyağla beraber iyice karıştırın sos haline getirin..Peynirinizi çatalla iyice ezin,maydanoz ve karabiberle karıştırın..
- Dikdörtgen borcamınızı yağlayın,yufkanın bir tanesini tümüyle içine serin.Hazırladığınız sostan 2 kaşık dökün ,yufkanın üzerine sürün.Daha sonra kalan yufkaları ikiye bölün,tüm yufkanın üzerine yufkanın iki parçasını büzerek yayın,sostan tekrar dökün.Onun üzerine hazırladığınız peynirli içi yayın.Peynirli katın üzerine böldüğünüz diğer parçaları sırayla büzerek koyun ve sostan dökün.Yufkanın bir parçasını en üzerine büzmeden direk kapatmak için serin ve en alta serdiğiniz yufkanın yana sarkan kenarlarını üzerine kapatın.Kalan sosunuzun hepsini üzerine dökün ve elinizle iyice yedirin.En sonda bir çay bardağı sodayı en üzerine gezdirin.
- Böreğiniz hazır..Üzerine bolca susam serpin ve dilimleyin,dolapta birkaç saat beklettikten sonra 175 derece ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder