Malzemeler ;
Şerbeti ;
- 150 gr.yumuşak margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı hindistancevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı koyu kakao
- Aldığı kadar un (1 su bardağı kadar)
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 portakal rendesi
- 1 kabartma tozu
- Üzeri için fındık
Yapılışı ;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 halka limon
Afiyet olsun!
- Hamur malzemelerinizle yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın,buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Şerbetinizi hazırlayın ve ılıtın.
- Dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ,elinizle yuvarlayın ve çok hafif yağlanmış tepsiye dizin.Her birinin ortasına birer fındık yerleştirin.175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.Çok pişirmeyin,yoksa şerbetini içine çekmez..
- Şekerpareleriniz hafif sertleşince ,fırından çıkarın,ilk sıcaklığı çıkınca yani bir kaç dakika bekledikten sonra ılık şerbeti üzerine dökün ve üzerini başka bir tepsiyle kapatın,şerbetini iyice çeksin,bir kaç saat sonrada ikram edin.
0 yorum:
Yorum Gönder