Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 4 yufka
- 500 gr.beyaz köy peyniri (inek)
- 3 yumurta
- 3 çay bardağı süt
- 1 büyük su bardağı kelebek makarna
- 1 tane soda
- 200 gr.tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Arzuya göre maydanoz
Afiyet olsun!
- Peynirinizi rendeleyin,doğranmış maydanozla ve karabiberle karıştırın.
- Makarnayı iyice haşlayın..
- Tereyağını eritin,soğusun.Yumurtaları çırpın.Bir kabın içinde süt,çırpılmış yumurta,soda ve tereyağını karıştırın.
- Fırın tepsinizi tereyağla yağlayın.İlk yufkayı tüm olarak tepsiye serin,kenarlarından sarksın.
- İkinci yufkayı dört parçaya kesin.Her parçayı sütlü karışımına batırıp çıkarın,tüm yufkanın üzerine sırayla serinÜzerine haşladığınız makarnanın ve peynir karışımının yarısını koyun..Üçüncü yufakayıda dörde bölün,onlarıda sütlü karışıma batırın ve peynirli harcın üzerine yerleştirin.Onun üzerine kalan peynirli harcın kalanını serin..En son kalan yufkayıda dörde bölün,sütlü karışıma ıslayıp dikkatlice sırayla peynirli karışımın üzerini kapatın.. Sonrada tepsiden sarkan yufkaları tepsinin üzerine kapatın..Sütlü sosun geri kalanını üzerine yedirin..Buzdolabına koyun 1 saat dinlendirin.
- Pişireceğiniz zaman,dilimleyin..170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder