Malzemeler ;
- 1 adet tavuk göğsü (yaklaşık 500 gr.)
- 6 yemek kaşığı dolusu un
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- Karabiber
- Tuz
Tavuk Suyu İçin:
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- Tane karabiber
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
- İstenirse limonsuyu
Yapılışı ;
Afiyet olsun!
- Tavuk güğsünü limonla tuzla ovun sonra yıkayın. Soğan, yeşilbiber, tane karabiber, tuz ve üzerini geçecek kadar su ekleyip tavuk etlerini iyice pişirin. Pişen tavuk etlerinin suyunu çorbada kullanmak üzere süzün, bir kenarda bekletin. Etleri de küçük parçalar halinde liflerine ayırın (didikleyin).
- Ayrı bir tencerede yağı eritin üzerine unu ekleyip orta ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Un kokusu ve rengi koyulaşınca ocaktan alın. Biraz soğuyunca içine tavuk suyunu ve yeterince su ekleyin. Devamlı karıştırarak kaynatın. İçine tavuk etlerini, yeterince tuz ve karabiber ekleyin. Kıvama gelinceye kadar ocakta tutun.
- Servisten önce tereyağını ocakta kızdırın. İçine kırmızı pulbiberi atın. Fazla bekletmeden çorbanın üzerine dökün.
0 yorum:
Yorum Gönder