Malzemeler :
  • 3 su bardağı köftelik (ince) bulgur
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz

Arası için:
  • 300-350 gr. kadar kıyma (türü ve yağlılık durumu size kalmış)
  • 1 iri baş soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ / tereyağı / margarin (tercihe bağlı)
  • 1 avuç dolusu dövülmüş iç ceviz
  • Tuz - karabiber - diğer baharat
Yapılışı:
  • Bulguru bir tencereye alıp üzerine az çıkacak kadar sıcak su dökün, kapağını kapatıp kabarması için bırakın.
  • O arada içini hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayın. Yağda çevirerek pembeleştirin. Üzerine kıymayı koyup, suyunu çekene dek kavurun.
  • En son tuzu, baharatı ve cevizi de ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın.
  • Kabarmış olan bulgura sıvıyağ, tuz, salça, irmik ve yumurtayı ekleyin.
  • Bulgur taneleri birbirine iyice tutununcaya yani özleşene kadar yoğurun (iyi yoğurmazsanız, yerken kırıklanıp dökülür)
  • Yağladığınız borcam veya benzer büyüklükte tepsiye bulgur karışımının yarısını elinizle bastırarak yayın.
  • Arasına kıymalı harcın tamamını koyup, kaşığın sırtıyla düzgünce yayın.
  • En üste bulgurlu karışımın kalan yarısını koyun ve yine elinizle bastırarak yaydırın, yani kıymayı kapatın.
  • Bıçakla yavaşça ve dağıtmadan dilimleyin.
  • 180 dereceli fırına verin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz