Malzemeler:
  • 500 gr nohut
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 3 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber
  • 3 su bardağı su
  • 2 kesme şeker
Yapılışı:
Akşamdan ısladığımız nohutların suyunu süzelim.İnce ince doğradığımız  soğanları sıvıyağda pembeleşene kadar düdüklü tencerede kavuralım.Kuşbaşı etleri ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.Nohut,şeker,karabiber ve  suyunu ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte yarım saat pişirelim.Pişen yemeğimize tuz ekleyip bir taşım daha kaynatalım.Yemeğimiz servise hazırdır.
Not:Nohutları bir önceden tuzluyarak ıslarsanız daha lezzetli yumuşaçık olur.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz