Malzemeler:
Hamur İçin:
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz maya(mayayı eritmek için iki tatlı kaşığı şeker)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç Malzemeler:
  • 6 adet orta boy patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı:
  • Hamur için mayayı erittikten sonra 5 dakika kabarmasını bekleyin ve hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesinden çok daha az yumuşak bir hamur elde edin.Yarım saat mayalanmasını bekleyin.
  • Diğer tarafta patatesleri haşlayın ve sıcakken pütürsüz olana dek ezin.Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında pembeleştirin.Soğan kavrulduktan sonra salçayı ekleyin ve kavurun.Ezilmiş olan patatesi ve tuzunu ekleyip karıştırın,ocağın altını kapatın.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparın merdane ile lahmacun inceliğinde açın.iç malzemeden koyun,ikiye katlayın ve teflon tavada alt üst ederek pişirin.Dilerseniz erittiğiniz tereyağı ile fırça yardımı ile yağlayın ve sıcak servis edin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz