Malzemeler ;
  • 1 kg vişne
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 lt süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 10 gr salep
Yapılışı ;
  • Vişneleri yıkayıp saplarını ayıklayın.
  • Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın.
  • Vişneleri robottan geçirin ve kendi suyu ile birlikte şekeri de ilave ederek çırpın.
  • Yarım su bardağı süt ayırın, geriye kalan sütü bir tencereye koyup kaynatın.
  • Ayrı ayrı kaplarda yarım bardak süt ile nişastayı, salep ile de şekeri karıştırın.
  • Kaynayan sütün içine nişastayla karıştırdığınız sütü ve saleple şekeri ekleyin ve karıştırarak pişirin.
  • 10 dakika pişen karışıma şekerli vişneyi de ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
  • Ocaktan aldıktan sonra soğumasını bekleyin.
  • Tamamen soğuyan karışımı kapalı bir kap içinde buzluğa koyun ve birkaç saat arayla çıkarıp karıştırın.
  • Servis yapmadan önce bir süre buzlukta bekletin.
  • Dondurmayı en fazla 1 hafta içinde tüketiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz