Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1 kg vişne
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 lt süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 10 gr salep
Afiyet olsun!
- Vişneleri yıkayıp saplarını ayıklayın.
- Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın.
- Vişneleri robottan geçirin ve kendi suyu ile birlikte şekeri de ilave ederek çırpın.
- Yarım su bardağı süt ayırın, geriye kalan sütü bir tencereye koyup kaynatın.
- Ayrı ayrı kaplarda yarım bardak süt ile nişastayı, salep ile de şekeri karıştırın.
- Kaynayan sütün içine nişastayla karıştırdığınız sütü ve saleple şekeri ekleyin ve karıştırarak pişirin.
- 10 dakika pişen karışıma şekerli vişneyi de ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
- Ocaktan aldıktan sonra soğumasını bekleyin.
- Tamamen soğuyan karışımı kapalı bir kap içinde buzluğa koyun ve birkaç saat arayla çıkarıp karıştırın.
- Servis yapmadan önce bir süre buzlukta bekletin.
- Dondurmayı en fazla 1 hafta içinde tüketiniz.
Etiketler:Tatlılar,Vişneli Dondurma
0 yorum:
Yorum Gönder