Malzemeler:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
Yapılışı:
- Yumurta sarısını bir tencerede çırpın.
- Sırasıyla vanilin ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
- Mısır nişastasını ekledikten sonra sütü yavaş yavaş katarak bütün malzemelerin birbirine tamamen karışmasını sağlayın.
- Tencereyi ocağa alın ve karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
- Oda sıcaklığına gelene kadar aralıklarla karıştırın.
- Karışımı buzdolabına koyup soğumasını bekleyin.
- Tamamen soğuyan dondurmayı bir kaba alıp en düşük sıcaklığa ayarladığınız buzluğa koyun.
- Tamamen sertleşene kadar dondurmayı buzluktan birkaç saatte bir çıkarıp karıştırın.
Not; Servis etmeden önce bir süre buzlukta beklettiğiniz dondurmayı 1 hafta içinde tüketmeye özen gösterin.Afiyet olsun!
Etiketler:Sade Dondurma,Tatlılar
Benzer Yazılar ;
Un Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 CommentTahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 CommentRevani
20/07/2013 - 0 CommentKaraçuval Helvası
16/07/2013 - 0 CommentŞam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentKrem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 CommentTürk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 CommentBalparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder