Fırın sütlaç için malzemeleri hazırlayın
Fırın sütlaçı pişirin
- Yarım bardak pirinç
- 1 bardak su
- 5 bardak süt (1 litre)
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1,5 bardak toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- Pirinçleri yıkayıp süzün.
- Tencereye alıp ve 1 bardak ekleyin ve suyu çekene çekine kadar pişirin.
- Ayrı bir kaba biraz süt ayırın.
- İçine nişastayı ve vanilyayı ekleyip kısık ateşte kıvama gelene kadar karıştırın.
- Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri tencereye katın.
- Kaynayana kadar orta ateşte karıştırın.
- Tencerede kaynayan süte cezvedeki karışımı ekleyin.
- 5 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
Sütlacı fırına atın
- Sütlaçtan 1 bardağa yakın bir miktar alıp yumurta sarısıyla çırpın.
- Kalan sütlacı ısıya dayanıklı kaselere alın.
- Yumurtayla çırptığınız sütlacı bunların üzerine sürün.
- Kapları tepsiye dizin.
- Tepsinin tabanına bir iki parmak kadar su koyun.
- 200 derecede üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Fırın Sütlaç,Tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder