Fırın sütlaç için malzemeleri hazırlayın
Fırın sütlaçı pişirin
- Yarım bardak pirinç
- 1 bardak su
- 5 bardak süt (1 litre)
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1,5 bardak toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- Pirinçleri yıkayıp süzün.
- Tencereye alıp ve 1 bardak ekleyin ve suyu çekene çekine kadar pişirin.
- Ayrı bir kaba biraz süt ayırın.
- İçine nişastayı ve vanilyayı ekleyip kısık ateşte kıvama gelene kadar karıştırın.
- Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri tencereye katın.
- Kaynayana kadar orta ateşte karıştırın.
- Tencerede kaynayan süte cezvedeki karışımı ekleyin.
- 5 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
Sütlacı fırına atın
- Sütlaçtan 1 bardağa yakın bir miktar alıp yumurta sarısıyla çırpın.
- Kalan sütlacı ısıya dayanıklı kaselere alın.
- Yumurtayla çırptığınız sütlacı bunların üzerine sürün.
- Kapları tepsiye dizin.
- Tepsinin tabanına bir iki parmak kadar su koyun.
- 200 derecede üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Fırın Sütlaç,Tatlılar
Benzer Yazılar ;
Karaçuval Helvası
16/07/2013 - 0 CommentŞam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentKrem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 CommentTürk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 CommentBalparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentBalkabağı Tatlısı
16/02/2013 - 0 CommentUn Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 CommentTahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder