Fırın sütlaç için malzemeleri hazırlayın
  • Yarım bardak pirinç
  • 1 bardak su
  • 5 bardak süt (1 litre)
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 bardak toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
Fırın sütlaçı pişirin
  • Pirinçleri yıkayıp süzün.
  • Tencereye alıp ve 1 bardak ekleyin ve suyu çekene çekine kadar pişirin.
  • Ayrı bir kaba biraz süt ayırın.
  • İçine nişastayı ve vanilyayı ekleyip kısık ateşte kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri tencereye katın.
  • Kaynayana kadar orta ateşte karıştırın.
  • Tencerede kaynayan süte cezvedeki karışımı ekleyin.
  • 5 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
Sütlacı fırına atın
  • Sütlaçtan 1 bardağa yakın bir miktar alıp yumurta sarısıyla çırpın.
  • Kalan sütlacı ısıya dayanıklı kaselere alın.
  • Yumurtayla çırptığınız sütlacı bunların üzerine sürün.
  • Kapları tepsiye dizin.
  • Tepsinin tabanına bir iki parmak kadar su koyun.
  • 200 derecede üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
  • Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz