Malzemeler:
Yapılışı:
- 4 yumurta
- Su bardağının 4'te 3'ü kadar toz şeker
- Su bardağının 4'te 3'ü kadar elenmiş un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Akları derin bir cam kasede içine bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Hafiften beyazlaşınca şekerin yarısını ilave edin. Biraz daha katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
- Aklarından ayırdığınız yumurta sarılarını ve kalan şekeri ayrı bir kapta krema gibi olana kadar çırpın.
- Çırpılmış yumurta akı ile yumurta sarılarını birbirlerine karışana dek yavaş yavaş çırpın. Bu karışıma unu ekleyip yine yavaşça karıştırın. Ardından sıvıyağı ekleyin.
- Önceden yağladığınız kek kalıbına biraz un serpip silkeleyin. Hamuru kalıba boşaltın.
- 175 derecede ısıtılmış fırında 25-35 dakika, kek kabarana kadar pişirin.
- Pandispanyanızı istediğiniz malzeme ve kremayla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Pandispanya Keki,Pasta - Kek
0 yorum:
Yorum Gönder