Malzemeler:
Yapılışı:
- 8 muz
- Yarım limon suyu
- 1 yumurta akı
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı şeker
Afiyet olsun!
- Muzları soyun ve küçük küçük doğrayın.
- Limon suyu, şeker, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp çırpın.
- Doğradığınız muzları da karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.
- Bütün malzemeler birbirine tamamen karıştıktan sonra ağzı kapalı bir kaba alıp buzluğa koyun.
- Sertleşene kadar buzluktan birkaç saatte bir çıkarıp karıştırın.
- Servis yapmadan önce birkaç saat buzlukta bekletin.
- Yaptığınız dondurmayı en fazla 1 hafta içinde tüketiniz.
Etiketler:Muzlu Dondurma,Tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder