Malzemeler:
  • 8 muz
  • Yarım limon suyu
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı şeker
Yapılışı:
  • Muzları soyun ve küçük küçük doğrayın.
  • Limon suyu, şeker, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp çırpın.
  • Doğradığınız muzları da karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Bütün malzemeler birbirine tamamen karıştıktan sonra ağzı kapalı bir kaba alıp buzluğa koyun.
  • Sertleşene kadar buzluktan birkaç saatte bir çıkarıp karıştırın.
  • Servis yapmadan önce birkaç saat buzlukta bekletin.
  • Yaptığınız dondurmayı en fazla 1 hafta içinde tüketiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz