Lezzetli kavurma yapmak için ete kendi yağı dışında hiç yağ eklemeyin. Etleri başta kısa süreyle kızgın ateşte kavurun. Et kızgın ateşte kabuk bağlayınca suyunu dışarı atmaz. Böylece daha yumuşak ve lezzetli olur.Baharat olarak sadece tuz, karabiber ve dağ kekiği kullanın. Et yemeklerinde tuzu servise yakın atın ki et sertleşmesin.
Kuzu eti kavurmasının
yapılışı :
Afiyet olsun!
- Tencereye kuzu etlerini atın. 1 adet soğanı hiç doğramadan bütün olarak etlerin arasına koyun. Etlerin pişme süresi uzun olduğu için soğanlar küçük küçük doğrandığı takdirde dağılır.
- Kuzunun kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edin. 1-2 dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alın. 45 dakika kadar pişirin.
- Son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra pilavla servis yapın.
Etiketler:Et - Tavuk,Kuzu Eti
Benzer Yazılar ;
Et Kızartması
24/07/2013 - 0 CommentTavuklu Un Çorbası
23/07/2013 - 0 CommentTavuk Kanadı Izgara
20/07/2013 - 0 CommentAntakya Tepsi Kebabı
15/07/2013 - 0 CommentArnavut Ciğeri
22/06/2013 - 0 CommentTantuni
16/05/2013 - 0 Commentİskender Kebap
16/05/2013 - 0 CommentFırında Tavuk But
17/04/2013 - 0 CommentFırın Poşetinde Tavuk
28/03/2013 - 0 CommentSoğan Yahnisi
28/03/2013 - 0 CommentCiğer Kavurma
23/03/2013 - 0 CommentMaklube
19/01/2013 - 0 CommentTaşlık Kebabı
13/01/2013 - 0 CommentCiğer Sote
13/01/2013 - 0 CommentHindi
31/12/2012 - 0 CommentFırında Hindi
31/12/2012 - 0 CommentYoğurtlu Kebap
13/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
04/07/2015 - 0 CommentBodrum Çökertme Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentGulaş Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentTavuk Şinitzel
22/06/2015 - 0 CommentEt Haşlama
21/05/2015 - 0 CommentEv Yapımı Döner
04/10/2014 - 0 CommentTepsi Oruğu (Oruk Kebabı)
11/08/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder