Malzemeler :
Yapılışı :
- 1 kg. taze fasulye
- 3 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Taze fasulyenin kenarları alınarak ayıklanır ve yıkanıp süzülür. Düdüklü tencerenin içine alınır. Üzerine domatesler rendelenir. Soğanlar yemeklik doğranıp tencereye alınır. Tuz, sıvı yağ ve kesme şeker eklenir. Yarım su bardağı su konulup tencerenin kapağı kapatılır. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika pişirilir.
Not:Bütün malzemeyi çiğden koyup pişirmek malzemenin besin değerinin azalmamasını sağlar.Afiyet Olsun!
Etiketler:Yemekler,Zeytinyağlı Taze Fasulye
0 yorum:
Yorum Gönder