Malzemeler ;
  • 1 kg. kılçığı alınmış sardalya
  • 200 gr salamura asma yaprağı
  • Zeytinyağ
  • Limon
Yapılışı ;
  • Yaprakları 2 saat kadar suda bekletelim ki tuzu çıksın
  • Yaprakları yayalım arasına iki balığı (balığı tuzlamayın yaprak tuzlu) birbirine yapıştırarak koyalım
  • Dolma sarar gibi çok sıkmadan saralım
  • Tavanın üzeri ıslanacak kadar zeytinyağ koyup kızdıralım
  • Balık dolmalarını dizelim(Çok sıçrıyor üzerine temiz bir kağıt kapatın)
  • Yaprakların rengi dönüp hafif kızarınca çevirelim
  • İki yüzüde pişince tabağa alalım ve üzerlerine limon sıkalım,
Kısaca lezzetini anlatayım, yaprak yağı çekip hafif kıtırlaşırken balık içeride buğulanıyor, limonuda sıkınca tam kıvamında, bu arada evde balık kokusu yok, yaprağın saldığı kendine has bir koku oluşuyor...
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz