Malzemeler ;
  • 1/2 kg Tuzla bamyası
  • 100 gr. kadar kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 baş soğan
  • 1 bardak kadar su
  • Tuz, sıvıyağ,1/2 limon
Yapılışı ;
  • Bamyaları güzelce yıkayıp kuruluyor ve daha sonra ayıklıyoruz
  • Soğanı ve sarımsağı sıvıyağda çeviriyoruz
  • Kıymayı ekleyip biraz kavuruyoruz
  • Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekliyoruz
  • 5 dakika kadar çevirip içine su, tuz ve limonu koyuyoruz
  • Su kaynamaya başlayınca bamyaları ekliyor 1-2 kere karıştırıyoruz
  • Kapağı kapatıp kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
Not:Çok az karıştırılmalıdır.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz