Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1/2 kg Tuzla bamyası
- 100 gr. kadar kıyma
- 3 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 baş soğan
- 1 bardak kadar su
- Tuz, sıvıyağ,1/2 limon
- Bamyaları güzelce yıkayıp kuruluyor ve daha sonra ayıklıyoruz
- Soğanı ve sarımsağı sıvıyağda çeviriyoruz
- Kıymayı ekleyip biraz kavuruyoruz
- Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekliyoruz
- 5 dakika kadar çevirip içine su, tuz ve limonu koyuyoruz
- Su kaynamaya başlayınca bamyaları ekliyor 1-2 kere karıştırıyoruz
- Kapağı kapatıp kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
Not:Çok az karıştırılmalıdır.
Afiyet olsun!
Etiketler:Bamya (Kıymalı),Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder