Malzemeler ;
  • 1 adet temizlenmiş mezgit
  • 1 adet küçük patates veya bir orta boy patatesin yarısı
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kereviz (sapları ile birlikte)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • Karabiber
  • Defne yaprağı
  • Su
  • 1 limonun suyu
Yapılışı ;
  • Temizlenmiş balığı soğuk suda güzelce yıkayın.
  • Balığı ortadan ikiye bölün ve tencereye alın.
  • Üzerine geçmeyecek kadar su ilave edin yaklaşık 4 su bardağı kadar.
  • Defne yaprağı ve taze çekilmiş karabiberi de ekleyin ve balıkları 20 dk kadar pişirin.
  • Pişen balığı ayrı bir tabağa alın ve soğuduktan sonra etlerini kılçıklardan ayırın ama pamaklarınızla iyice didikleyerek kılçık kalmış mı diye mutlaka kontrol edin.
  • Çorba tenceresinde tereyağını eritin ve unu ilave ederek 5 dk kadar kavurun.
  • Üzerine pişen balığın suyunu ince tel süzgeçten geçirerek ilave edin (Topaklanma olursa blender yardımı ile açabilirsiniz)
  • Rendelenmiş patates, kerevizi ve havucu ekleyin ve sebzeler pişinceye kadar ara ara karıştırarak kısık ateşte kaynatın.
  • Sebzeler pişince kılçıklarını temizleyip parmak uçlarınızla birkaç kere iyice kontrol ettiğiniz balık etlerini de ekleyin.
  • 1 taşım kaynadıktan sonra limon suyunu ve kereviz saplarını ekleyin ve 2-3 dk daha kaynatın.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz ilave ederek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz