Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1 adet temizlenmiş mezgit
- 1 adet küçük patates veya bir orta boy patatesin yarısı
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kereviz (sapları ile birlikte)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- Karabiber
- Defne yaprağı
- Su
- 1 limonun suyu
Afiyet olsun!
- Temizlenmiş balığı soğuk suda güzelce yıkayın.
- Balığı ortadan ikiye bölün ve tencereye alın.
- Üzerine geçmeyecek kadar su ilave edin yaklaşık 4 su bardağı kadar.
- Defne yaprağı ve taze çekilmiş karabiberi de ekleyin ve balıkları 20 dk kadar pişirin.
- Pişen balığı ayrı bir tabağa alın ve soğuduktan sonra etlerini kılçıklardan ayırın ama pamaklarınızla iyice didikleyerek kılçık kalmış mı diye mutlaka kontrol edin.
- Çorba tenceresinde tereyağını eritin ve unu ilave ederek 5 dk kadar kavurun.
- Üzerine pişen balığın suyunu ince tel süzgeçten geçirerek ilave edin (Topaklanma olursa blender yardımı ile açabilirsiniz)
- Rendelenmiş patates, kerevizi ve havucu ekleyin ve sebzeler pişinceye kadar ara ara karıştırarak kısık ateşte kaynatın.
- Sebzeler pişince kılçıklarını temizleyip parmak uçlarınızla birkaç kere iyice kontrol ettiğiniz balık etlerini de ekleyin.
- 1 taşım kaynadıktan sonra limon suyunu ve kereviz saplarını ekleyin ve 2-3 dk daha kaynatın.
- Üzerine kıyılmış maydanoz ilave ederek servis yapabilirsiniz.
Etiketler:Balık Çorbası,Çorbalar
0 yorum:
Yorum Gönder