
Malzemeler :
Yapılışı :
- Yarım su bardağı mercimek
- Yarım su bardağı erişte
- 7 su bardağı su
- Yarım su bardağı yoğurt +yoğurt suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet et bulyon
- 1 gece önceden ıslattığınız yeşil mercimeği tencereye alın. Orta ateşte 10 dakika kadar kaynatın.
- Kaynayan mercimeğin içine erişteleri atın, 1 yemek kaşığı yağı ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kaynatın.
- Bir kâsede yoğurt ve 1 yumurta sarısını çırpın, kaynayan çorbanın suyundan 2 kepçe yoğurda ekleyin ve çırpın.
- Çırptığınız yoğurdu çorbaya ekleyin ve kısık ateşte 6-7 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
Etiketler:Çorbalar,Tutmaç Çorbası
0 yorum:
Yorum Gönder